Geschiedenis

Op 13 Oktober 1953 is Vleesgrossierderij Koekkoek opgericht door Herman Koekkoek. Hij bracht in de eerste jaren het vlees rond op een fiets met een mand voorop, daarna volgde al snel een motor. Van het eerste geld dat hij verdiend had met het vlees verkopen. kocht hij een Ford busje waar hij toen het vlees mee rond bracht. Herman heeft het slagersvak geleerd van slagerijen in de buurt, naar de slagersvakschool is hij niet gegaan. Herman had zijn werkplaats/slagerij achter in de schuur. Bij de werkplaats had hij al een koelcel/vriescel en pekelcel.

Heden

Door de groei in de jaren ’90 verhuisde het bedrijf naar het industrie terrein in Vroomshoop aan de sluis 21. Het nieuwe pand Voldoet aan alle EG-eisen. Zijn zoon Gert nam op 1 januari 1993 het vleesbedrijf van zijn vader over. De derde generatie Koekkoek staat in de startblokken om nu in het bedrijf het ambacht te leren.

Waarom Vleesgrossierderij Koekkoek

Vleesgrossierderij Koekkoek is een groothandel in varkensvlees, kippenvlees en rundvlees. Ons vlees komt van Nederlandse slachterijen en boeren. We zijn voornamelijk gespecialiseerd in het uitbenen en verdelen van varkensvlees. Het vlees leveren we aan slagerijen, supermarkten, vleeswaren industrie, horeca en particulieren. Dit doen we al sinds 1953.

Naast het leveren van vers vlees, maken we ook droge worst voor winkels en supermarkten. Hiermee hebben we in 2019 twee keer goud met ster mee behaald op de slagersvakbeurs.

In de zomerperiode verkopen we veel barbecuepakketten aan particulieren hier in de buurt. Ook verzorgen we bedrijfs-barbecuen en andere grote partijen.

Met de Kerstdagen worden er in grote getallen kerstpakketten besteld bij ons. Deze leveren we aan bedrijven die dit geven aan hun personeel of hun relaties.